Algemeen

Door welke projecten laten we ons uitdagen?

In het bisdom Hasselt willen we aandacht vragen voor 4 actuele uitdagingen:

  • Gezinnen ondersteunen die willen bouwen aan een christelijke thuis, een plek van heling, zorg en engagement. Deze gezinnen, met mensen die elkaar graag zien, hebben vaak vele vormen: het traditionele gezin, het nieuw samengestelde gezin, het eenoudergezin of een andere samenlevingsvorm. Zij verdienen aandacht en perspectief. Lees meer.
  • Jongeren samenbrengen en begeleiden in hun zoekende en onzekere jaren door hen in contact te brengen met mensen die vanuit hun geloof mee op weg willen gaan.
    Lees meer.
  • Vele volwassenen willen opnieuw beginnen. Ze zijn op zoek naar geloofsverdieping en herbronning. Een aangepast catechetisch aanbod kan hen helpen opnieuw te beginnen om meer zicht te krijgen op hun eigen levenskeuzes, inclusief hun roeping om christelijk te leven. Lees meer.
  • Zieken en ouderen dienstbaar omringen thuis of in de instellingen. We willen allemaal onze (groot)ouders waardig ouder zien worden in bezielde rusthuizen, of liefst nog thuis met thuishulp en met geestelijke bijstand, tot in hun laatste uren. Lees meer.

Voor al deze uitdagingen willen we een bijkomende werkkracht aanwerven.

Lees hier hoe u kunt steunen.