Het project

Volwassenen willen opnieuw beginnen

Het bisdom Hasselt wil in de toekomst sterk werk maken van het WeGtraject, ‘Wegen naar volwassen geloof’. Het is een aanbod voor volwassenen die het christelijk geloof willen (her)ontdekken.

De meeste volwassenen in onze samenleving zijn als kind gedoopt. Vaak hebben zij nooit echt een levend geloof gekend of zijn ze het onderweg kwijtgeraakt. Voor deze mensen wil het WeGtraject een aanbod doen.

Het wil hen de kans geven om het christelijk geloof op een eigentijdse, levensbetrokken wijze te leren kennen en dit samen met anderen.

De ervaring leert dat de mensen die op dit aanbod zijn ingegaan vaak zo geraakt zijn door wat ze hebben meegemaakt, dat hun enthousiasme aanstekelijk werkt. In het dagelijkse leven getuigen ze spontaan van wat ze hebben meegemaakt. Dit getuigenis spreekt niet alleen medegelovigen, maar ook niet-gelovigen aan.

Dit project vraagt om een aangepaste dynamiek en methodiek. Daarom is ondersteuning en begeleiding van plaatselijke initiatiefnemers nodig.

Een diocesane vormingswerker is nodig voor:

  • de vorming en begeleiding van plaatselijke WeGteams;
  • de organisatie van regionale vormingen en ontmoetingen.

Een aanbod doen voor volwassenen over geloof in een wereld vol iPod’s en breedbeeldtelevisies? Het bisdom Hasselt weet gewoon dat mensen méér willen en gelooft dat WeG hierbij kan helpen.

Uw steun is welkom op rekening BE19 0015 7006 2612 op naam van vzw Bisdom Hasselt met vermelding: Volwassenen. 

IBAN BE19 0015 7006 2612 - BIC GEBABEBB 

Lees verder